2014. október 21., kedd

Szuperhatékony mosógél 200 ft-ból!

Ezt a szuperhatékony mosógél receptet a facebook-on találtuk, és úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes megosztani veletek. Osszátok meg ti is ismerőseitekkel :)






Hozzávalók:

100g szappan (Vanish a legjobb) + 6 liter víz

Röviden, hogy készül….
- 2 liter hideg vizet felforralni
- bele a szappan
- újra forralni
- +4 liter víz
- melegíteni
- kb. 15perc alatt kész :)

Elkészítése:

Nagyon egyszerű mosógélt készíteni. 100g szappant le kell reszelni. Utána 2liter hideg vizet felforralni,majd beletenni a reszelt szappant. Én kis habverővel szoktam keverni mert azzal percek alatt sima tejszerű és homogén lesz az egész, ezután újraforralom. Majd hozzáöntök még 4liter vizet és újra melegítem, de lehet forralni is, hogy a friss víz is bacimentes legyen és ne romoljon meg a 6 liter mosógél.

Mosógél 200 ft-ból
 
Ha kész van, akkor egy tiszta nagy vödörbe/vagy több kisebb tálba öntöm. 24 órát pihentetem, ekkor gélesedik, kocsonyás lesz. Botmixerrel vagy ennek hiányában habverővel átkeverem, hogy folyékony legyen, ezután áttöltöm a használni kívánt flakonba, de maradhat is a vödörbe, de egyszerűbb használni „rendes” mosógéles flakonból. Szappan: Vanish 300g 529ft (1 adag=100g 176ft) Ha hozzávesszük a víz és villany/gáz fogyasztást akkor kb. 200ft körül el is készült 6liter mosógél, ami nagyon sok mosásra elég. 1-1,5kupakkal öntök egy mosáshoz. Ez kb. 60-100ml. Ha 100ml-vel számolok/mosás, akkor 60mosásra elég!! 3,3ft/mosás!!



Használata:

Színes ruhák: Egy mosáshoz kb 1 dl-t öntök.(1,5 mosógéles kupak)
Fehér ruhákhoz plusz 1-2 kanál szódabikarbónát teszek a mosógépbe (de CSAK fehér ruhákhoz mert fakítja színeseket).
Erősen szennyezett színes ruhákhoz Na-perkarbonátot/oxigénes fehérítő vagy helyi foltkezelésre Vanish szappannal bedörzsölöm mosás előtt.(fekete talpú, fehér zoknik hip-hop fehérek lesznek újra)
Öblítés:
*10%-os ecet kb.1dl, de én max. jelzésig öntöm (20%-os kémia olyan jó,mert nem biológiai érlelésű,én csak 10%-osat használok)
*8-10csepp illóolaj az öblítő helyére,az ecethez hozzátéve… (gyógyszertári 10ml 250-310ft)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése