2014. december 16., kedd

Karácsony, tippek hogy olcsóbban megúszd!

Minden évben elhatározod, hogy szigorúan betartod a karácsonyi költségvetésed, de mégis mindig túlléped a limited? Most van pár tuti tippünk, amelyekkel mindenkinek jut ajándék a fa alá, és az újévnek sem lenullázott bankszámlával kell majd neki indulnod.


Ne csak az ajándékokra gondolj!
Leginkább ott csúszhat meg a karácsonyi költségvetésed, hogy csak az ajándékokkal számolsz. De ezek mellett még egy csomó apróságra is költened kell: csomagolás, üdvözlőlapok, esetleg útiköltség vagy szállítási díj. Plusz jó, ha már előre kalkulálsz a karácsonyi partik extra kiadásaival is, így tuti nem ér majd meglepetés év végére. Töltsd le a telódra a Good Housekeeping Holiday Planner app-et, és így mindig követni tudod, hol tartasz az ünnepi költekezésben!

Aki korán kel...
Ne izgulj, nem kell hajnalban elindulnod bevásárolni, csupán az a lényeg, hogy ne hagyd utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését. Ha jó előre kitalálod, minek örülne legjobban a másik, és azt is kinyomozod, hol tudod beszerezni, akkor nem csak a stressztől, hanem a felesleges pénzszórástól is megkíméled magad. Már meg van a tökéletes ajándékötlet? Szuper, akkor guglizd ki, hol tudnád a legjobb áron beszerezni!



El a kezekkel!
Meglátsz egy csillogó karácsonyi kirakatot, és már meg is rohamoztad az üzletet? Nyugi, ezzel még nincs semmi gond. Kutatások szerint a baj akkor kezdődik, ha kezedbe fogod az apró csecsebecséket. Az érintésnek a shoppingolásban is mágikus ereje van: ha már egyszer megfogtál valamit, az agyad azonnal átkapcsol „zsákmányoló" üzemmódba. Szóval a legjobb, ha a kezed a kabátzsebedben marad!




Ne magadat kényeztesd!
Fogadjunk, nálad is bekúszik a kosárba pár apróság saját magadnak is, miközben a tökéletes ajándékok után kutatsz, ugye? Persze nehéz megállni, hogy ne kényeztesd egy kicsit magadat is, miközben annyi mindenkinek vadászod a meglepiket, de idén legyen vasakaratod! Gondolj arra, hogy karácsonykor te is szuper ajándékokra számíthatsz másoktól, így nem kell előre megajándékoznod magad. Ha pedig mégsem kerül a fa alá az a ruci/karkötő/cipő/rúzs stb., amire nagyon vágytál, a karácsony utáni leárazásokon még sokkal olcsóbban lecsaphatsz rá!

3 megjegyzés:

Megjegyzés küldése